Йосиф Миладинов: Щастлив съм, че направих нещо хубаво за България (ВИДЕО)

Надявам се в Токио да реализирам това, за което съм се готвил цяла година

Плувците от националния отбор на България се прибраха от Европейското първенство в Будапеща. Пред журналистите, които ги посрещнаха на летище „София“, сребърният медалист на 100 метра бътерфлай Йосиф Миладинов коментира историческото си постижение и сподели какви са амбициите му за Олимпийските игри в Токио.

„Вече осъзнах какво се случи. Европейското първенство беше прекрасно преживяване за мен, с много положителни емоции. Радвам се, че успях да направя нещо хубаво за България“, заяви Миладинов.

„Надявам се в Токио да се реализирам и да постигна това, за което съм тренирал цяла година. Извън европейците най-сериозна конкуренция ще са световният рекордьор от САЩ и представителите на Сингапур и ЮАР“, прогнозира 17-годишният пловдивчанин.

„Предстои ми разговор с моя личен треньор Стефан Георгиев. Ще преценим как да проведем подготовката за олимпиадата. Дано да направим лагер. С националния отбор ще се подготвим стабилно и вярвам, че в Токио ще представим достойно България“, каза още Миладинов.

Подобни статии

Top