Шофьори и кондуктори в автобусите: Не ни дават да пускаме климатиците

Пловдивчани недоволстват от жегата в рейсовете, тръгва проверка от понеделник

По стара пловдивска традиция и това лято автобусите в градския транспорт се оказаха масово без климатици, а температурата в тях често достига до 37-38 градуса по Целзий в следобедните часове. Проверка на DCNEWS установи, че на десет автобуса най-много един е с включен климатик и в него се пътува сравнително комфортно.

В останалите рейсове жегата е страшна, пътниците се потят и се чудят с какво да се разхладят, миризмата на пот е убийствена, а задухът – пълен. Шофьорите масово не затварят предната врата, за да влиза въздух в автобуса, всички прозорци са отворени, стига да ги има и въпреки това пътуването е пълен кошмар.

На въпрос на наш репортер защо не е включен климатика,

в поне четири автобуса кондукторите и шофьорите отговориха, че биха го направили, стига да работеше. В пети рейс пък продавач на билети разясни, че собствениците на фирмата, към която е рейсът (става дума за автобус №116, собственост на Консорциум „Пътнически превози Пловдив“ ДЗЗД), все още не им дават да пускат климатика.

„Нали не мислите, че и на нас ни се пътува в този ад?“ – попита кондукторка, която бършеше челото си. Жената беше облечена в задължителното елече на „Хеброс Бус“, което допълнително нажежаваше ситуацията.

Повечето пътници, вече отчаяни от ситуацията в градския транспорт под тепетата, просто си мълчат и се разхлаждат я с ветрила, я със сгънат лист хартия. Други недоволстват, но на въпрос защо не се оплачат в общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“, вдигат рамене.

„Миналата година написахме жалба до кмета и чак тогава пуснаха климатиците“, разказа възрастна жена в автобус №66. Друга добави: „За нас е лесно, ние ще слезем, но шофьорът и кондукторът как да го направят?“

1 2

Подобни статии

Top