Скандален екстрасенс – още 6 години зад решетките за блудство (СНИМКИ)

Скандалноизвестният „екстрасенс“ Д.В., срещу който в продължение на около година се точеше дело за блудство с наети в интернет момичета за офис асистентки в Пловдив, ще лежи шест години в затвора при първоначален строг режим. Районният съд днес постанови петгодишно наказание за извършеното от него престъпление и добави още една година затвор заради предишна присъда, която той излежава в пловдивския затвор.

Припомняме, че Д.В., бе задържан на 2 октомври 2015 г., за блудство с три момичета чрез употреба на сила и заплахи и причиняване на травми по ушите на младите жени.

Деси пуснал обяви в интернет за набиране на момичета за офис асистентки, операторки на мобилни телефони и за реклама. Три момичета, на възраст между 18 и 20 години, се отзовали на обявите и отишли в апартамент на ул. „Петко Д. Петков“, където бил „офиса“ на екстрасенса. При срещата с тях той им казвал, че ще работят на компютър като негови офис асистентки и им обещал заплати от 300 лева седмично.

След като се съгласили, Д.В. им разказал, че е екстрасенс и има свръхестествени способности. Той обяснил, че ще демонстрира възможностите си и започнал да масажира ушите на две от момичетата. Третото момиче опипвал, докато премахвал „отрицателна енергия“. На следващия ден една от потърпевшите подала сигнал в полицията.

Скандално известният „екстрасенс“ е осъждан многократно за подобни престъпления.  През юни 2006 г. той получи година и шест месеца затвор от плевенския съд по обвинение в блудство, принудително задържане и нанасяне на средна телесна повреда.

Снощи заседанието по делото срещу Д.В. продължи до 20 часа при закрити врати. Съдът отложи произнасянето на присъдата за днес. Решението на магистратите може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Засега не сме решили дали ще обжалваме, тъй като все още не съм разговарял с Велков след произнасянето на съда, заяви пред DCNEWS след прочитането на присъдата адвокатът на „екстрасенса“ Красимир Елдъров.

Подобни статии

Top