Юбилейна пейка и дърво в парк „Ротари” за 25 години Инър Уийл клуб в Пловдив - DC news

Юбилейна пейка и дърво в парк „Ротари” за 25 години Инър Уийл клуб в Пловдив

Дърво по повод 25-та годишнина от основаването на Инър Уийл клуб Пловдив

засадиха днес в Ротари парк в район „Тракия” дамите от клуба. Те подариха на пловдивчани и пейка с послание по повод четвърт вековния юбилей на местната организация.

Гости на събитието бяха областният управител Ангел Стоев, кметът на Район „Тракия” – Костадин Димитров и общинският съветник Иван Вичков. Те получиха символите на Инър Уийл клуб като знак на уважение и благодарност за подкрепата им.

Президентът на клуба Аделаида Петрова припомни  как преди 25 години Майя Чаушева – първи президент, учредител и носител на наградата „Маргарет Голдинг”, е посяла семенцето на Инър Уийл в България – клуб Пловдив.

Тя заяви:„Днес, след четвърт век вярна служба в полза на обществото и приятелството, за нашия юбилей оставяме пейка и ще посадим дърво.“ и направи ретроспекция на дейността на Инър Уийл клуб Пловдив.

Президентът на клуба сподели и съвместните проекти с Ротари клуб Пловдив – „Антидрога“ – винаги полезен и актуален.

Аделаида Петрова припомни как дамите от клуба обгрижваха деца в неравностойно положение в социалния дом „Къща” в квартал „Коматево”, „Св. Св. Константин и Елена” в „Тракия”. През годините раздаваха степендии на деца с различни таланти-пеене и рисуване.Грижиха се за самотна майка с бебе.

Сред многото добрини, които са сторили членовете на пловдивския клуб се нарежда каузата „Да оздравеем с приказка”, в подкрепа на националния проект “Чети-дари“. По този проект дамите дариха апарати за кръвно налягане за деца в Онкохематология Пловдив.

Дамите от клуба подпомогнаха също украински семейства бежанци, дариха топли дрехи, обувки и ботуши за 220 деца от ОУ „Васил Левски” в село Кърнаре, Карловско.

На тържеството присъстваше Чеарменът на Дистрикт 248 за 2022/23 година Радостина Георгиева.

Присъстващите си пожелаха да посрещнат следващия юбилей на Инър Уийл клуб Пловдив в добро здраве и с достойни дела в служба на обществото и приятелството.

Подобни статии

Top