Юмруци и ритници е отнесъл пострадалия полицай при мелето в Куклен

40-годишна ромка подклаждала разправията

Арестуваната заради свадата между две ромски фамилии в Куклен 40-годишна жена е подклаждала свадата и нагнетявала напрежението. Това съобщи тази сутрин районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев на нарочен брифинг в Куклен. По думите му срещу нея е повдигнато обвинение за хулиганство, отличаващо се с особен цинизъм и дързост.

Жената е отправяла обиди и заплахи към потърпевшото ромско семейство с 4 деца, което е направило забележка на съседите си заради силна музика.

Екшън с роми в Куклен! Жандармерия и полиция блокира ромската махала

Според районния прокурор първо в двора на комшиите отишла бабата на извършителите, за да се извини, че внуците ѝ са пуснали силно музиката, тъй като били пияни. Веднага след нея обаче в двора нахлули 40-годишната жена, двамата ѝ сина и още двама роми. Когато видяла, че влизат, агресивно настроени, възрастната жена се притеснила и припаднала. Така започнала свадата, приключила с побой над полицейски служител и изпотрошен полицейски автомобил.

Полицейското присъствие остава

Причините са чисто битови, коментираха районният прокурор Чавдар Грошев и шефът на пловдивската полицейска дирекция ст. комисар Атанас Илков.

Припомняме, че срещу 40-годишната жена е повдигнато обвинение за хулиганство, срещу двамата ѝ сина – единият на 25, а другият на 22 години – също, както и за това, че са разбили предното обзорно стъкло на патрулката. 22-годишният младеж е обвинен и в побой над пострадалия при мелето полицейски служител, тъй като го е удрял в главата.

Обвинения в хулиганство има и срещу другите двама роми, участвали в разправията. Те ще отговарят и за счупването на задното обзорно стъкло на полицейската кола. Единият от тях има и трето обвинение – за нанасяне на лека телесна повреда на пострадалия полицай, тъй като го ритнал два пъти в коляното.

Петимата са в ареста за 72 часа, предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали да поиска да бъдат оставени за постоянно в ареста.

Петима от ромите, нападнали полицаи в Куклен остават в ареста

„В момента обстановката е спокойна, вчера беше проведена специализирана полицейска операция в Куклен, всичко е спокойно. Има полицейско присъствие на място“, посочи ст. комисар Илков.

Според кметицата на Куклен Мария Белчева, досега подобни инциденти в градчето, което е известно с етническата си толерантност, не е имало.  „Семейството с малките деца са изживели голям стрес, но мисля, че всичко ще бъде наред“, подчерта Белчева.

Седем задържани след погрома в Куклен! Прокуратурата решава да останал ли в ареста ромите, нападнали полицейски патрул

Подобни статии

Top