Юноша на Лестър на проби в Локомотив

„Черно-белите“ започват лятната си подготовка днес в 18:00 на „Лаута“

Юношата на Лестър – Амади Гиаси пристигна на „Лаута“, където днес Локомотив стартира лятната си подготовка. Футболистът има двойно гражданство – немско и ганайско. Гиаси е на 24 години и е минал през академиите на Лестър Сити, Донс и Нордхемптън. Кариерта му преминава през клубове в Англия, Швеция и Гана. Подвизава се на позициите ляво и дясно крило, съобщава plovdivderby.com.

Амади има трима братя, които също играят футбол. Двама от тях се подвизават в Германия, а третия в Англия.

Футболистът първо ще изкара пробен период в Локомотив (Пловдив) и ако Бруно Акрапович, по чиято покана идва на „Лаута“, го одобри, ще подпише договор със „смърфовете“.

Локо вече подписа договори с 4 нови футболисти – привлечените от Дунав Бирсен Карагерен и Мартин Луков, взетият от Арда Георги Кременлиев, пристигналите от Аржентина Лукас Масоеро и Николас Канавесио, като последният ще трябва да убеди наставника, преди да парафира.

Спряганият продажба халф на Локомотив (Пловдив) Парвизджон Умарбаев пък се прибра вчера в България. Таджикьт кацна на летище София с полет от Москва в компанията на собствени­ка на „черно-белите“ Христо Крушарски. Това е знак, че футболистът най-вероятно ще остане на „Лаута“ и през следващия се­зон.

Тимът се раздели с 8 футболисти от миналия сезон. Димо Бакалов се завърна в Лудогорец, а Веселин Марчев продължи кариерата си в Арда (Кърджали), където под наем бе пратен и младокът Архан Исуф. Наемът на Мохамед Муса свърши и той се завърна в Турция, а контузия преди края на сезона получи вратарят Илко Пиргов, който също няма до момента  предложение за нов контракт. Димитър Велковски предпочете Славия, а по взаимно съгласие „черно-белите“ се разделиха с Росен Андонов. Ванчо Траянов сложи край на кариерата си, а Юрица Булят напусна.

Първата тренировка на „смърфовете“ днес е насрочена за 18:00 часа, а след нея старши треньорът Бруно Акрапович ще даде пре­сконференция. „Черно-белите“ ще са на лагер в базата си в Говедарци, а първата кон­трола е там на 27-и юни срещу Марица (Пловдив).

Подобни статии

Top