Юристи от Пловдив обсъдиха отговорността на държавата и общините за вреди - DC news

Юристи от Пловдив обсъдиха отговорността на държавата и общините за вреди

Лекция по темата изнесе конституционният съдия проф. д-р Янаки Стоилов

Научно-практическа дискусия на тема „Отговорността на държавата и общините за вреди“ се проведе в Пловдив днес. Домакин беше Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ), а форумът се организира съвместно с Адвокатска колегия – Пловдив и е под патронажа на председателя на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев.

Приветствие от името на Висшия адвокатски съвет поднесе Албена Пискова – член на съвета и модератор на дискусията.

Изложение на тема „Отговорността на държавата и общините за вреди“ направи проф. д-р Янаки Стоилов – член на Конституционния съд на Република България и бивш правосъден министър, а темата „За някои проблеми в практиката на общите и административните съдилища по ЗОДОВ и ЗТРРЮЛНЦ“ засегна Явор Колев – председател на Административен съд – Пловдив.

В приветствието си към участниците президентът на Висшето училище проф. д.п.н. Георги Манолов заяви: „За нас е удоволствие да бъдем домакини на подобен форум, събиращ толкова професионалисти на едно място. Отправям към организаторите предложение да съберем материалите в издание, за реализирането на което Висшето училище би могло да съдейства“.

Сред участниците бяха магистрати от Апелативен, Административен и Окръжен съд – Пловдив, Община Пловдив, от НАП – Пловдив, преподаватели от ВУСИ, представители от неправителствени организации и адвокати от Пловдив и Хасково.
Присъстващите бяха единодушни, че дискусията е била изключително полезна и ще допринесе за развитие на правото.

Снимки: Адвокатска колегия – Пловдив

Подобни статии

Top