За 10-ти път издирват най-добрия човек в Пловдив

Тази година наградените ще са четирима

Ученици от ПГХТТ и община Пловдив за десета поредна година издирват най-добрия човек в града под тепетата. Тази година наградените ще бъдат четирима – в четири различни категории – образователна и социална дейност, добротворчество и градско развитие, разказаха организаторите.

Десетото издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“ беше открита днес пред стълбите на Каменица, където се намира и шатрата на учениците от ПГХТТ.

Инициативата за награждаване на най-добрия човек на Пловдив започна преди 10 години Йорданка Петкова – председател на Асоциация „Наследствен ангиоедем“ (НАЕ). Впоследствие към нейната идея се присъединиха от Професионалната гимназия по транителна техника и технологии и община Пловдив. Така инициативата миналата година прерасна в „Пловдив – град на доброто“.

„Пловдив винаги е бил красив, не само заради архитектурата си, а и заради хубавата енергия на хората, които живеят в него. А хубавата енергия е присъща на добрите души. За добрините трябва да се говори, да се показват и да се отличават. Награди се раздават при спорта, киното, музиката и много други области. Нека добрината бъде най-важната област, в която да се дават отличия“, каза в послание за старта на кампанията Йорданка Петкова.

Кампанията бе открита от зам.-кмета Георги Титюков

И тази година инициативата се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров, а самата кампания бе открита от заместника му по младежки и социални дейности и спорт Георги Титюков, шефката на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева и директора на ПГХТТ инж. Людмила Ганчева.

1 2

Подобни статии

Top