За 20 дни 13 души са паднали във водите на Гребната база

Общинска охрана: Бъдете внимателни при разходките си край канала

Няколко опасни инцидента са станали само за последните три седмици на Гребната база, алармира директорът на ОП „Общинска охрана“ инж. Димитър Палашев. 13 души са спасени благодарение на бързата намеса на общинска охрана или притекли се на помощ граждани. За щастие всички пострадали са се разминали само с леко измръзване и уплаха. Искаме да изострим вниманието на пловдивчани и гости на града, че трябва да бъдат внимателни, когато се разхождат или спортуват на Гребния канал. Молим ги да не си правят опасни селфита на ръба на чашата на водното съоръжение, нито да се разхождат в опасна близост до водата, призова Палашев.

Той разказа и за инцидентите, които са станали само през този месец.

На 5 декември в района на кулата момче от група младежи се подхлъзнало и паднало във водата. Дежурният охранител го е извадил с пояс и въже.

На 11 декември в ранния следобед двама младежи се подхлъзнали и паднали във водата. Отново са спасени от служителите на общината. Същият ден – към 17,20 часа, жена е паднала във водата. Граждани и дежурният охранител отново успели да предотвратят удавяне.

На 12 декември жена, в опита си да извади топката на кучето си от водата, се подхлъзнала и паднала в нея. Съпругът й скачил след нея, за да я спаси, но поради ниските температури и двамата не успяли да доплуват до брега. Дежурният охранител им помогнал с пояс и въже.

На следващия ден около 13,45 ч. момче и момиче с куче паднали във водата и отново са извадени с пояс и въже от общинските охранители и граждани.

Три инцидента има и на 15 декември: Към 15 часа жена паднала във водата, но бързо била извадена от съпруга й. Половин час по-късно младеж на 750-тия метър на Гребния канал паднал във водата и отново е изваден от охраната.  Към 16,30 часа група от трима студенти се разхождали, когато единият се подхлъзнал и паднал във водата. Той е спасен благодарение на бързата намеса на приятелите си и дежурния охранител.

Последният инцидент е от 18 декември с две сестри близначки, които паднали във водата и също са спасени от служители на „Общинска охрана“.

Подобни статии

Top