За 40 лева: Бандит отива на съд, издърпал портмонето на пенсионерка

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт за грабеж на пари от 86-годишна жена

36-годишен бандит от Пловдив отива на съд за  грабеж на портмоне от 86-годишна пенсионерка, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Окръжната прокуратура под тепетата е внесла в съда обвинителен акт спрямо Д.Й., на 36 г., за това, че на 26 юни 2020 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – черно кожено портмоне, мобилен телефон и сумата от 40 лева, всички вещи на обща стойност 62 лв., от 86-годишна  жена, като е употребил за това сила.

На 26 юни 2020 г., в гр. Пловдив, пенсионерката излязла от дома си и се отправила към близката аптека, откъдето си взела лекарства. Когато излязла, тя преброила парите и установила, че в портмонето си има 40 лева. Обвиняемият Д.Й. минал в този момент покрай нея и посегнал да вземе парите. Жената му се скарала и той се отдръпнал.

След това пострадалата тръгнала към друга аптека. Там фармацевтката я помолила да изчака на пейката в помещението, защото описвала съдържанието на касата. Пострадалата седнала, като държала портмонето в ръцете си. Обвиняемият Д.Й. влязъл бързо в аптеката, дръпнал портфейла и избягал навън. Бабата извикала: “Обраха ме“, като тръгнала след Д.Й., но се движела много бавно. Аптекарката също последвала след нападателя, но не успяла да го настигне. Бил е подаден сигнал в полицията.

Спрямо обвиняемия Д.Й. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е осъждан многократно за престъпления от общ характер.

Подобни статии

Top