За 8 лева разбираме какво е състоянието на автомобил втора ръка

Купувачи на употребявани автомобили ще може да установяват техническото състояние на колите втора употреба.

Нова онлайн платформа ще се опита да създаде база данни с качествени коли втора ръка, които са проверени в оторизирани сервизи.

 Срещу такса от 8 лева потребителите на сайта ще може да проверят желания автомобил в какво моментно техническо състояние е.

Това ще се случва с въвеждане на номера на рамата на превозното средство. С онлайн системата създателите й целят да отговорят на порочната практика за внос на употребявани автомобили със съмнително техническо състояние, които се предлагат на пазара в отлично състояние.

Продавачите вместо да инвестират в лъскане на возилото, ще може да докажат състоянието на автомобила си в някой от 15-те оторизирани автосервиза на различни марки в цялата страна.

 Създателят на платформата Явор Иванов коментира пред „Монитор“, че иска да обърне сега съществуващия модел купувачите да заплащат за прегледите на колите преди покупка. Сметката му показва, че средната цена на преглед ще струва около 100 лева след което данните ще се качват на сървър и ще може да бъдат преглеждани от потенциалните купувачи.

Новата онлайн система ще помогне и на официалните сервизи на марките у нас, защото ще доведе до повече приходи, допълни Иванов. Сайтът покрива около 40% от марките на пазара към момента. Над 25 на сто от катастрофите в България стават заради техническа неизправност на автомобилите. Всяка трета кола, продавана на автотържищата, е с манипулиран километраж.

1 2

Подобни статии

Top