За девети път Drawing Day в Пловдив

Рисунките ще обиколят 20 града и ще бъдат публикувани в Интернет

За девета поредна година Пловдив повежда Националната инициатива „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!“. 20 града още хиляди в Интернет потребители ще видят пловдивските рисунки.

Това е ден, в който можеш да покажеш на другите, че вярваш в уменията си да създаваш красота, да споделяш и да се чувстваш свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще, съобщават организаторите.

В Пловдив днес ще се рисува в Цар-Симеоновата градина /до Пеещите фонтани/. Ако вали, художниците ще бъдат в Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“! Всички те ще творят от 10:00 до 12:30 часа.

Националната инициатива започна през 2010 година с 5 града. Почти от началото се включиха Бургас, София, Пазарджик, Труд, Стамболийски, Искра, Царацово, Лясковец, а наскоро се присъединиха още Благоевград, Силистра, Троян, Казанлък, Раковски, Варна, Свищов, Павликени…

Идеята на Международната инициатива, която съществува от 11 години, е да се създадат 1 000 000 рисунки за един ден. Създателят на идеята е Mick Gow, който през 2011 г. напечата и книга, в която има и две наши рисунки – от Пловдив и Велико Търново.

Сега творбите могат да „пътуват“ по градовете или виртуално чрез социалните мрежи в Интернет.

Създател и координатор на събитието за цяла България /от Пловдив/ е Мария Петрова –  координатор на ЦРД /част от НАРД/ към РНБ „Иван Вазов” /СНЦ „Писалка и перо”/.

Темата, която събира участниците е „Свободна България”.

В Пловдив, след края на голямото рисуване, участниците в импровизираната изложба ще получат награди. След това всички творби може да бъдат видяни в Детски отдел, както и в Интернет.

Входът за всички, които обичат да рисуват е свободен, а материалите – осигурени.

Подобни статии

Top