За кратко спират движението по улици и булеварди, шампион от „Формула 1“ снима „Пътуване до Пловдив“ - DC news

За кратко спират движението по улици и булеварди, шампион от „Формула 1“ снима „Пътуване до Пловдив“

Главният герой във филма е Дейвид Култард

Движението и паркирането на автомобили по пътните платна на част от централни булеварди и улици в Пловдив се ограничава на 24 и 25 юни (петък и събота). Пешеходци и велосипедисти няма да имат достъп до прилежащите тротоари, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Това се налага заради заснемането на филма „Пътуване до Пловдив“. Главният герой в него е шампионът от „Формула 1“  Дейвид Култард. Той ще пилотира своя болид RB7 по улиците на града, за да покаже Пловдив на търсачите на силни усещания по света. Проектът се осъществява със съдействието на общината броени часове преди  началото на шоуто Red Bull Showrun на Гребната база.

Временната организация е направена така, че участниците в движението да изпитат възможно най-краткото неудобство. Времето за снимки на всяка конкретна пътна отсечка е фиксирано в точен часови диапазон. Областната дирекция на МВР е ангажирана с мерките за безопасност на събитието.

От „Организация и контрол на транспорта“  предупреждават шофьорите да изберат  алтернативни маршрути, ако сметнат, че временните ограничения ще ги затруднят.

Ето откъде ще минат Култард и снимачният екип:

На 24 юни (петък):

– от 06:30 до 07:30 часа: бул. „Васил Априлов“ – от кръстовището с ул. „Янко Сакъзов “ до кръстовището с ул. „Полковник Сава Муткуров“;

– от 08:30 до 10:30 часа: стадион „Пловдив“;

– от 11:00 до 12:30 часа: бул. „Руски“ –  от кръстовището с ул. „Генерал Данаил Николаев“ до кръстовището с ул. „Гладстон“;

– от 14:00 до 17:30 часа: ул. „Съборна “ – от кръстовището с ул. „Митрополит Паисий “ до кръстовището с ул. „Д-р Стоян Чомаков“, ул. „Цанко Лавренов “ – от кръстовището с ул. „Д-р Стоян Чомаков “ до кръстовището с ул. „Петко Р. Славейков “,  ул. „Константин Стоилов “ и по ул. „Четвърти януари“ – в участъка от ул. „Съборна “ до бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“.

1 2

Подобни статии

Top