За осма година откриват велосезона в „Тракия” с шествие

Призовават шофьорите за повишено внимание

Велосезон 2021 в най-младия пловдивски район ще бъде открит днес – 15.05.2021 г. със станалото вече традиционно велошествие. То се провежда за осми път и отново ще тръгне от площада пред кметството на бул. „Освобождение” 63  в 10.30 часа, информира кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Необходимо е участниците да бъдат там половин час по-рано, за да могат да се регистрират и да получат стикери с номера, с които по-късно ще бъде разиграна томбола.  Това ще се случи на сцената в парк „Лаута”, където ще финишира велошествието.

На централната алея в парка ще проведе отборно състезание –  щафета, а за победителите са предвидени медали.

Заповядайте заедно и с настроение да дадем старт на Велосезон 2021 в „Тракия”, канят организаторите.

Във връзка с официалното откриване на велосезона в район „Тракия“ на 15 май (събота) от ОП „Организация и контрол на транспорта“ призовават водачите на моторни превозни средства за повишено внимание по маршрута на колоездачите.

Стартът на осмото поредно велошествие в най-младия пловдивски район е пред кметството на бул. „Освобождение“ 63, а финалът – пред сцената в парк „Лаута“.

За времето  от 10:00 часа до преминаване на всички участници  в събитието ще бъде осигурено безопасното им движение по велоалеята от северната част на бул. „Освобождение“ при пресичане на кръстовищата с ул. „Пеньо Пенев“, ул. „Бранислав Велешки“, бул. „Княз Борис I“ и ул. „Съединение“, а така също – на входно-изходните артерии при бензиностанция „Газпром“ на бул. „Освобождение“ и  бул. „Санкт Петербург“.

Шофьорите на  автобусите по  линиите на градския транспорт, движещи се в посочения  участък, са предупредени  да  карат бавно, внимателно и да се съобразяват с въведената  временна  организация на движение

Подобни статии

Top