За осми път търсят най-добрите поети за наградата „Добромир Тонев”

Церемонията по награждаване на победителите  ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета

Националният конкурс за поезия „Добромир Тонев”  започва за осми пореден път. Той  е за автори до 45 годишна възраст, които имат свободата да пишат по темите, които лично ги вдъхновяват. Конкурсът е анонимен, като единствено условие е творбите да не са публикувани в печатни или интернет издания, както и кандидатът да не е участвал с тях в други литературни съревнования.

Tазгодишният победител ще получи  600 лева и грамота. Неговите подгласници ще бъдат наградени съответно с 400 лева за второ място, а бронзовият медалист ще вземе 200 лева.

Има и специални награди, осигурени от партньорите на литературния конкурс. Филологическият факултет на ПУ „П.  Хилендарски” ще даде парична награда за поет-студент – 200 лева и грамота.

Специална награда ще получи най-добрият  „Млад поет”.

Тя е в размер на  300 лева и е осигурена от националното радио.

Туристическа агенция пък ще връчи ваучер в размер на 70 лв. за екскурзия по избор, а известен пловдивски хотел осигурява вечеря и нощувка за двама.

Желаещите трябва да изпратят творбите си до 17 септември 2018 г. включително на адрес: Пловдив 4000, площад „Стефан Стамболов“ № 1, Община Пловдив, Дирекция „Култура и културно наследство“ за Конкурса за поезия „Добромир Тонев“. (Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.)

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 13 октомври в културния  център в  подлез „Археологически“.

 

Подобни статии

Top