За първи път бягане на високи токчета в Асеновград

#КИФЛАRUN се организира за първи път, а целта е солидарност към рака на гърдата.

Асеновград се подготвя за първата  надпревара по бягане на високи токчета. #КИФЛАRUN се организира в подкрепа на жените с рак на гърдата.

Целта на състезанието е да покаже натовареното ежедневие на всяка жена, която е принудена да се справи с десетки задачи всеки ден. Затова надбягването ще бъде като „нормално” бягане в градска среда,  с всекидневното облекло от нашия „нормален” ден. Задължително условие е  обувките  да са  на токчета.

Нека погледнем истината в очите: всички ние тичаме всекидневно, без да е тренировка или за удоволствие. Не в природата, не с маратонки. Тичаме за работа, към детската градина, за среща с приятели или с половинката, към вкъщи вечер при семейството, за да се срещнем с приятели, към педиатъра или до магазина. Тичаме по какви ли не поводи от съвременния живот и то без екипировка по всякакви градски терени. Понякога е даже странно, Кифла, пък тича?

Според регламента в състезанието могат да се включат представителки на нежния пол от всички възрасти ,професии, занимания, хобита и любими спортове. За мъжете смелчаци, които искат  да се присъединят към състезанието, то ще е с кауза- солидарност към рака на гърдата.

Провокацията  за това различно тичане  е на клуб „Тангра“, Център за Местни Инициативи и Развитие, Община Асеновград, клуб „Тритон Екстрийм“.

То ще бъде на 9 март, началото е от 11 часа, а сборният пункт е на централния площад „Акад. Николай Хайтов“ в Асеновград.

Ако скоро не сте имали повод да сложите токчета – ТОВА Е! Нека потичаме така, както тичаме всеки ден…, призовават организаторите.

Подобни състезания за бягане на високи токчета се организират в редица градове на страната. Не малко държави също се включват в подобни инициативи.

 

Подобни статии

Top