За първи път у нас и на Античния: Мариан Бачев ще бъде Чаплин в едноименния мюзикъл

Мюзикълът на Държавна опера – Варна идва в Пловдив на 3 август

Само на 3 август от 21:00 в Античния театър пловдивската публика ще може да съпреживее историята на великия Чарли Чаплин, разказана в мюзикъл от Крис Къртис. Постановката на Държавна опера – Варна, идва в Пловдив броени дни след премиерното представление в морската столица.

Спектакълът е изненадваща музикална биография на един от най-великите артисти на всички времена – историческа личност с уникален отпечатък. „Чаплин“ е премиера за България. Досега мюзикълът е поставян единствено на Бродуей, а трупата на Държавна опера – Варна изпреварва дори Лондон с поставянето и излизането му на сцена.

Режисьор на спектакъла е Борис Панкин. Диригент – Страцимир Павлов, хореограф Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов.

Актьорът Мариан Бачев влиза в образа на Чаплин с двете страни на своята същност – сълзата и смеха – всичко, което неговият прототип носи като талант, но и като душевност. Партнират му Борислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (Хеда Хопър) и др.

„Ще видим как един малък човек тръгва по своя път, който ще го изведе към любовта, щастието и световната слава, за да се превърне в достолепния Сър Чарлс Спенсър Чаплин, който получава своя „Оскар“ за цялостно творчество през 1972“ – разкриват малки тайни около историята от екипа.

1 2

Подобни статии

Top