За първи път в Пловдив: 10 месеца пробация и 5 бона за пловдивчанин, нарушил карантината

Мъжът сключи споразумение със прокуратурата

Пловдивчанин, който се завърнал от Германия с приятелката си на 19 март, и бе спипан от полицаите от Трето РУ за неспазване на карантината, наложена му от РЗИ – Видин, бе осъден днес след споразумение с прокуратурата.

39-годишният В.К.  получи 10-месечна пробация и 5000 лв. глоба за нарушаването на карантинните мерки, които бяха криминализирани след въвеждане на извънредното положение.

Прокуратурата в Пловдив подхвана 39-годишен, размотавал се по време на карантина

Районният съд в Пловдив одобри споразумението, постигнато между него и прокуратурата. В продължение на десет месеца той ще трябва да се подписва по настоящ адрес два пъти седмично и да се среща периодично с пробационен служител.

Припомняме, че след като бил потърсен на 26 март в дома си от полицаите от Трето РУ, се оказало, че 39-годишният мъж не е вкъщи. Приятелката му се свързала с него  по телефона. След 15 минути той се върнал и обяснил, че бил отишъл до магазина за продукти. Мъжът, обаче, не носел продукти, а също така бил и без предпазни средства – маска и ръкавици.  Полицейските служители го предупредили да спазва задължителната карантина и му разяснили, че при нужда от доставка на продукти, ако няма близки, които да му ги закупят и донесат до жилището, може да позвъни на тел. 112 за помощ.

Определението на съда е окончателно.

Подобни статии

Top