За пети път Пловдив става столица на виното

По време на фестивал  посетителите ще имат възможност да се запознаят с услугата „ПЛОВДИВ СИТИ КОНСИЕРЖ“.

Петото издание на Дефиле „Вино и гурме“  се открива този  уикенд. Oткриването на пролетния сезон на виното ще се състои на 11.05.2019 от 11:00 ч. в началото на Стария град, съпроводено от богата музикална програма на Ансамбъл „Елика“, след която по традиция ще започне  дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.

Дегустациите са с начален час 11:00 и продължават до 19:00 часа, а в неделя до 18.  В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават във всяка къща, в която се предлага дегустация.

Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, и специални държачи за тях се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби – участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали и по анкетните карти, които попълват.

Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

За събитието организаторите заедно с Plovdiv CityCard подготвиха специално туристическо предложение: Plovdiv City Card – Дефиле „Вино и гурме“. Plovdiv City Card – Дефиле „Вино и гурме“ е лимитирана серия City Card, която важи само за 11 и 12 Май, 2019 г.

ПОЛЗИ при закупуване на лимитирана серия City Card:

– 8 безплатни дегустации на вино по време на Дефиле „Вино и гурме“ /11-12 Май/ с подаръчен комплект, който включва: брандирана стъклена чаша, държач, торбичка с разделение за 2 бутилки вино

– Безплатен вход за 10 музея и галерии

– Бонуси и отстъпки до 20 % в обекти из целия град

– Безплатно мобилно приложение и навигатор

– Безплатна карта на града

1 2

Подобни статии

Top