За половин година изграждат кръговото край Труд и Строево (СНИМКИ)

Кметовете на Пловдив и община „Марица“ направиха първа копка

За половин година изграждат кръговото край Труд и Строево. Това стана ясно днес, след като бе направена първа копка на новото кръстовище.

Кметовете на общините „Марица“ и Пловдив Димитър Иванов и Иван Тотев, както и областният управител Здравко Димитров забиха лопати в пръстта, за да дадат старт на строителството на пътното съоръжение.

300 хил. лв. е вложила община „Марица“ в проекта на кръговото кръстовище, който впоследстиве дари на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, съобщи кметът Димитър Иванов. Реализацията на новото съоръжение ще струва е 1,1 млн.лв, като парите ще са от бюджета на АПИ.

Идеята за кръговото датира от 2008 година. Хората настояваха за него заради множеството катастрофи в този район. Първоначално са отчуждени частните имотит наоколо, а впоследствие е направен проекта.

Според кмета на Пловдив Иван Тотев двете общини – Пловдив и „Марица“ работят много добре заедно. По думите му община Пловдив ще изгради осветлението на пътя, не само до новото кръгово кръстовище, но и до село Труд.

Подобни статии

Top