За последно може да гледате Пловдив отвисоко от виенското колело

То се превърна в любима атракция за пловдивчани

Виенското колело, което се превърна в любима атракция на пловдивчани, днес за последно ще се завърти над града. От утре започва демонтажът на колелото. За по-малко от месец съоръжението се утвърди като предпочитано място за забавление за малки и големи.

В рамките на месец хиляди посетиха атракциона, разположен на най-централното място в града. Увеселителното съоръжение предизвика огромен интерес сред пловдивчани и гостите на града и доказателство за това бяха дългите опашки пред входа. В социалните мрежи се появиха стотици снимки на Пловдив отвисоко. Много от гражданите оцениха и дизайна на колелото като споделиха, че се е вписал добре в иначе празния площад.

„Подобни атракции осмислят истинското предназначение на площада, а именно – да бъде място за общуване и забавление“, коментира временно изпълняващият длъжността кмет на Пловдив и зам.-кмет на финансите Величко Родопски.

В Община Пловдив постъпиха и официални запитвания за това дали се обмисля поставянето на подобен вид атракцион на постоянна локация в града и дали виенското колело ще се завърне в Пловдив.

„За нас най-голямата награда са дългите опашки от нетърпеливи посетители, които се извиваха пред колелото дори и в най-горещите дни“, коментираха от фирмата изпълнител и добавиха, че с удоволствие биха гостували отново в града.

Припомняме, че преди монтирането на съоръжението специално назначена от Община Пловдив комисия направи подробно заснемане на терена, на който е разположено колелото. Същата ще извърши оглед и след демонтажа, с който да удостовери състоянието на площадната настилка. Фирмата внесе в Общината гаранция в размер на 23 100 лв. още преди монтажа на колелото. В случай че има щети по настилката, те ще бъдат отстранени за сметка на фирмата изпълнител.

Подобни статии

Top