За радост на любителите на колела: Изграждат велоалея в Асеновград

Започва от  Читалище „Родолюбие”, покрай речното корито и през подлеза на пазара ще води до Градския басейн

Стартира изграждането на велоалеята  в Асеновград. Тя е с дължина 682 метра и започва от  НЧ „Родолюбие”, ще се движи покрай речното корито и през подлеза на пазара ще стига до Градския плувен басейн.

Това е първият етап от изпълнението на велоалеята. Тази година има предвидени средства за реализацията на проекта от моста на хотел „Асеновец“ до моста на пазара. В следващата календарна година се надяваме общинският съвет да отпусне останалите средства“, обясни зам.-кметът на общината инж. Стоян Димтров.

Инвестицията е за 268 хиляди лева. В бюджета за тази година са предвидени  170 хиляди лева, които са достатъчни за да се реализира проекта до моста на пазара.

Велоалеята ще бъде изградена с цветен асфалт, а движението да бъде двупосочно. Жълти пътни ивици ще служат за  маркировка. От страната на реката ще бъде направена нова предпазна ограда.

Димитров коментира и премахнатите дървета в района на велоалеята.

„Това са тополи и преди да се предпремат дейности по отсичането им е била извършена проверка от отдел „Екология“ на община Асеновград. Установено е, че дърветата са стари и сред тях няма защитени видове.“

Подобни статии

Top