За седма поредна година децата на Асеновград пишат есе на тема "Наследник съм на цар Иван Асен II" - DC news

За седма поредна година децата на Асеновград пишат есе на тема „Наследник съм на цар Иван Асен II“

Асеновградско читалище обяви патриотичен конкурс за есе и рисунка

НЧ „Родолюбие” в Асеновград обявява ученически конкурс за написване на есе на тема „Наследник съм на цар Иван Асен ІІ”. Творческата надпревара се провежда за седма поредна година. В конкурса могат да участват ученици от 11 г. до 18 г. от цяла България.

При оценяването участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: 11 г.-14 г. и 15 г.-18 г. Освен есе, млади творци могат да изпращат и свои рисунки на същата тема. Тук участниците ще бъдат оценявани в няколко възрастови групи. А именно: до 7 г.; І-ІV клас; V-VІІ клас; VІІІ-ХІІ клас. Всеки участник има право да представи едно произведение (есе, рисунка), специално създадено за конкурса.

Есетата могат да бъдат изпратени по пощата или по e-mail. Литературните произведения трябва да са в размер до две стандартни страници (с шрифт Times New Roman 12 и разредка 1,5). Те следва да са подписани с трите имена на автора, рождената му дата, училище, точен адрес и телефон за връзка.

Есетата, които ще се изпращат по пощата, трябва да бъдат в три еднакви екземпляра. Същите могат да се получат и по e-mail. Изискване за рисунките е да се изпращат само по пощата.

Адрес: гр. Асеновград, п.к.: 4230, обл. Пловдив, НЧ „Родолюбие–1873”, пл. „Академик Николай Хайтов” №4 – За конкурса. А email-ът на културното средище е: daficom@abv.bg – като прикачен файл с обозначение „За конкурса”. Срокът за изпращане на творбите е 04.03.22 г. Отличените автори ще бъдат уведомени предварително. За повече информация: тел.: 0331 6 25 86; 0878 908 710, Дафинка Комитова – секретар на НЧ „Родолюбие”.

Подобни статии

Top