За трета поредна година Пловдивският университет организира Ден на спорта - DC news

За трета поредна година Пловдивският университет организира Ден на спорта

Събитието официално бе открито пред многофункционалната спортна зала

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ организира за трета поредна година Ден на спорта. Събитието бе официално открито днес на територията на многофункционалната зала на университета и прилежащите спортни терени, уточниха организаторите.

Денят на спорта бе открит от символичния домакин проф. д-р Владимира Ангелова – декан на Педагогически факултет. Тя приветства всички  присъстващи и гости, и благодари на преподавателите от Катедра „Теория и методика на физическото възпитание и спорт“ за неуморните им усилия да създават изявени спортисти по различните видове спорт. Проф. Ангелова пожела на студентите много успехи в спорта.

От името на Ректора проф. д-р Румен Младенов и на цялото академично ръководство, студентите поздрави доц. д-р Надя Чернева – зам.-ректор на висшето училище с ресор „Международно сътрудничество, академична мобилност,  връзки с обществеността и протокол“. Тя припомни думите на американската писателка Джоан Уелш: „За здравето на човек може да се съди по това, от какво взима по две наведнъж – хапчета или стълби“. Доц. Чернева подчерта, че спортът е не само източник на здраве, фактор за дълголетие и повече от всяко чудо на медицината. Той е и преодоляване на страх, готовност да поемеш риск, удовлетворение от победата.

Помощник ректорът с ресор „Спортна дейност“ проф. д.п.н. Веселин Маргаритов отбеляза, че превръщането на Деня на спорта в празник на Пловдивския университет е заслуга на получената подкрепа и съдействие за неговото развитие от страна на Ректора на Пловдивския университет проф. д-р Румен Младенов. Той допълни, че Денят на спорта в Пловдивския университет е посветен на 17 май – Ден на българския спорт и припомни, че най-голямото висше училище в Южна България има добри традиции в спорта и след броени дни отново ще изпрати отбори на Спартакиада в Стара Загора – състезание, в което миналата година ПУ „Паисий Хилендарски“ се нареди на второ място след Националната спортна академия.

Гост на откриването на Деня на спорта бе заместник-кметът на Община Пловдив с ресор “Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков. Той поздрави присъстващите за отличните спортни постижения на висшето училище и подчерта, че Община Пловдив е подпомагала и ще продължи да подпомага Пловдивския университет и спорта.

Към поздравленията се присъедини и Виктория Палигорова – председател на Студентски съвет към ПУ, която отбеляза, че спортът обединява, а обединени можем да постигнем всичко.

След официалното откриване спортната програма продължава със следните дисциплини: футбол, крос мъже и жени, щафета мъже и жени, тенис на маса, аеробика, волейбол и теглене на въже

Подобни статии

Top