За втори път стартира строителството на 50-метровия басейн "Младост" в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

За втори път стартира строителството на 50-метровия басейн „Младост“ в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

За разлика от преди 4 години, сега парите са осигурени, посочи кметът Здравко Димитров

За втори път дадоха старт на строителството на плувен комплекс с 50-метров басейн „Младост“ в Пловдив. Първа копка на строителството направиха днес кметът Здравко Димитров и неговите заместници Пламен Райчев и Георги Титюков, а отец Добромир, протосингел на Пловдивската епархия и директор на Духовната семинария под тепетата, отслужи водосвет за успех на начинанието.

Припомняме, че строежът започна през есента на 2019 година, в края на предишния мандат на кмета Иван Тотев. Заради липса на средства обаче строителството бе прекратено.

Сега то отново стартира, като за целта са осигурени 20 800 000 лева, като 17 000 000 от тях са от Фонда за устойчиви градове, а останалите 3 800 000 лв. – от общинския бюджет, съобщи зам.-кметът Георги Титюков.

„Басейнът ще струва около 21 милиона лева, средствата са осигурени от кредита, който Община Пловдив изтегли целево за него и за довършването на двата стадиона. Проектантът е с опит в спортните съоръжения, почерпен е опит и от Западна Европа и след 2 години Пловдив ще може да се радва на модерен и удобен басейн“, каза и зам.-кметът Пламен Райчев.

„Обещахме, че басейнът ще бъде построен и днес неговото строителство се възобновява. Това е шести басейн, който се прави в този мандат – четири са построени в детски градини и вече са пуснати в експлоатация, един 25-метров в училище и сега басейнът с олимпийски размери. Нямахме намерение да правим първа копка, защото тя бе направена преди 4 години, но тези деца заслужават усилията, които полагат, да срещнат подкрепа“, заяви в своето приветствие кметът. Той се обърна към младите състезатели по плуване и им обеща басейнът да бъде готов до две години, за да могат да тренират в него.

1 2
Top