Забрани за бременни, в които няма капка истина

Дори и да не сте майка или бъдеща такава със сигурност сте чували всякакви митове за това какво трябва и какво не трябва да прави една бременна жена.

Разбира се голяма част от популярните забрани засягащи бременните са митове, които нямат нищо общо с истината.

Ето и кои са тези митове:

Бременните жени трябва да избягват продуктите за кожата

„Почистващи лосиони, овлажнители, самобръсначки и слънцезащитни продукти могат безопасно да се използват по време на бременност”, казва д-р Хил. Въпреки това той уточнява: „Кремове и почистващи средства, съдържащи салицилова киселина, могат да се използват само ако концентрацията е по-малка от два процента”.

Бременните жени не трябва да боядисват косите си

Боите за коса се считат за безопасни, тъй като само малко количество от боята се абсорбира от кожата. Същото важи и за уредите за изправяне на коса. Полуремаркционните багрила и акценти са по-добър избор за бременните жени, тъй като амонякът в постоянни бои може да предизвика гадене.

Сексът по време на бременност наранява бебето

Няма причина да престанете да правите секс по време на бременност. „Дкато нямате необяснимо вагинално кървене, плацента превия, преждевременно раждане, цервикална недостатъчност или друго екстремно усложнение, спокойно може да консумирате любовта. Спокойно, няма да нараните бебето”, уверява д-р Парк.

Бременните жени не трябва да летят със самолет

Докато самолетната кабината е под налягане, летенето няма да навреди на бебето ви – на който и да е етап от бременността. „Повечето авиокомпании обаче ограничават пътуването на бременни през последния месец, защото се страхуват, че бременните жени може да родят в самолета”, смята д-р Бор. „Ако пътувате, разходете се нагоре и надолу по пътеките на редовни интервали – поне на всеки два часа, за да намалите риска от кръвни съсиреци в краката, което може да се случи, когато някой, бременна жена или не, седи прекалено дълго на едно място”, допълва докторът.

Източник: jenata.blitz.bg

 

Подобни статии

Top