Забраниха къпането в Марица

къпане марица

Комисия направи проверка на съществуващите открити басейни в „Северен“

Комисия по водоспасителна дейност от район „Северен” направи проверка на съществуващите в района открити басейни, съобщи кметът на района Ральо Ралев. Със заповед на Кмета се забранява къпането и плуването в р. Марица, а петчленна комисия изпълни поставените й своите задачи:

  1. Да задължат стопаните на водни площи да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места.
  2. Да организира провеждането на широка разяснителна дейност по профилактиката на водния травматизъм в района.
  3. Да организира провеждането на системен контрол по изпълнение на мероприятията.

В район „Северен” работят два открити басейна.  Комисията изготви констативни протоколи и установи, че при експлоатацията им липсват нарушения.

Установено бе, че обектите разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, имат обозначителна табела за температурните разлики, имат медицински пункт и спасител.

При аварийни ситуации или необходимост да се търси помощта на водно-спасителна служба /ВСС/ при Областния съвет на БЧК –Пловдив на тел.: 032/ 62 41 74; 032/ 62 71 63.

Гражданите могат спокойно да ползват откритите басейни на територията на район „Северен” през летния сезон, увериха от администрацията.

 

Подобни статии

Top