Забраниха масовите събития в културните институции в Пловдив

Няма да се допускат групи от посетители

Днес с официално писмо, заместник-кметът по култура, археология и туризъм на Община Пловдив Пламен Панов възложи на директорите на четирите регионални музея – РАМ, РИМ, РЕМ и РПНМ, на ГХГ, ОИ „Старинен Пловдив“, НБ „Иван Вазов“ в Пловдив да изготвят и въведат в най-кратък срок организация на работния процес, съобразена с  недопускане образуване на групи от посетители в поверените им институции.

Преустановява се организирането на масови събития в музеи, галерии, библиотеки и зали. Провеждането на такива ще бъде в нарушение на разпорежданията за ограничаване на възможностите за разпространение на COVID-19.

Вижте текста на писмото:

Във връзка със Заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването Община Пловдив отменя всички общински масови мероприятия като се изпълняват стриктно указанията на Националния кризисен щаб и Министерски съвет.

Съгласно посочената заповед следва да бъдат преустановени организираните масови събития в музеи, галерии, библиотеки и зали.

Възлагам Ви да изготвите и въведете в най-кратък срок организация на работния процес, съобразена с  недопускане образуване на групи от посетители в поверените Ви институции. Провеждането на масови мероприятия ще бъде в нарушение на разпорежданията за ограничаване на възможностите за разпространение на COVID-19.

Подобни статии

Top