Забраниха на туристите в Амстердам да гледат проститутките

Властите в Амстердам затегнаха сериозно

правилата за посещения в „квартала на червените фенери“ от този април, съобщава Life.ru. Туристите няма да могат да снимат труженичките в секс индустрията, да вдигат шум и да употребяват алкохол и наркотици. Отбелязва се, че екскурзоводите трябва да следят за това, туристите да стоят с гръб към проститутките.

Освен това са забранени многобройните туристически групи, а гидовете трябва да притежават специално разрешително, за да правят екскурзии за групи,  включващи от пет до 20 души.

Своите решения общинските власти мотивират с нарасналия брой туристи, които през последните години посещават района на „червените фенери“. В момента от 11 до 12 часа през деня е пиково време за екскурзионни групи. В този период в квартала могат да бъдат видени около 27 групи.

Отбелязва се също, че екскурзиите трябва да приключват към 23.00 ч., а на групите е забранено да спират на многолюдни места – на мостове и пред входовете на магазините.

Ако забраните бъдат нарушени, са предвидени сериозни глоби – до 190 евро за екскурзовод и 950 евро — за туроператор. В случай, че правилата бъдат нарушени три пъти, гидът може да се лиши от разрешителното си.

Снимка: REUTERS
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top