Забраниха пиратките за Нова година в Пловдив

Забранена е продажбата и хвърлянето на пиратки в Пловдив

Във връзка с празниците и с оглед опазване на обществения ред, сигурността и здравето на населението на територията на Община Пловдив, със заповед е забранена продажбата, хвърлянето и възпламеняването на бомбички (пиратки) и други опасни предмети и запалителни материали.

Без пиратки ще бъде по площади, улици, паркове, културни и увеселителни заведения, в превозни средства, закрити помещения, в близост до училища, болници, детски градини, в близост до леснозапалими материали, в междублокови пространства и части от сгради и всички останали обществени места.

Забранена е също така продажбата на пиротехнически средства без необходимите разрешителни документи, съгласно действащата нормативна уредба, инструкция за начин на употреба и сертификат за качество, както и продажбата на пиротехнически стоки на лица под 18 години.

 

2 Коментара

  1. zlatena написа:

    За съжаление и солена глоба от 5000 лева не ги плаши някой пловдивчани.Трябва да има по голяма строгост на закона позволиш ли да хвърляш пиратки цяла вечер на 31 декември 2018 да се наказва със затвор до 2 година само така ще се уплашат някой пловдивчани иначе ще си продължат да си хвърлят пиратките

Top