Забраниха преминаването на пешеходци през жп линиите между улиците "Модър" и "Царевец" - DC news

Забраниха преминаването на пешеходци през жп линиите между улиците „Модър“ и „Царевец“

От общината се извиняват за неудобството, рискът за живота на гражданите бил огромен

Забранява се пешеходното преминаване между улиците „Модър“ и „Царевец“ през жп линиите до приключване на строителните дейности по изграждане на пробива през 2023 г. Това съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Във връзка с дейностите по строителството на пробива е демонтирана и отстранена временната пасарелка, осигуряваща пешеходното преминаване между районите „Южен“ и „Западен“.

„Гражданите трябва да разберат, че преминаването на обекта е животозастрашаващо, защото от една страна там се извършват дейности с тежка строителна техника, а от друга – преминават влакове по жп линията. Рисковете са огромни, затова молим гражданите да не рискуват. Осъзнаваме, че създаваме затруднения за гражданите, но очакваме от тях разбиране“, коментира Пламен Райчев.

Той допълни, че проектът е изключително важна част от изграждането на вътрешния ринг на града и ще създаде пряка връзка между районите „Западен“ и „Южен“, ще облекчи трафика и ще помогне за подобряване качеството на въздуха.

Проектът се изпълнява в срок. Приключи подмяната на ВиК инфраструктурата, която е в обхвата на проекта. Започна изграждането на шлицовите стени и се работи в синхрон с другия проект, който се изпълнява от „ВиК“ ЕООД Пловдив, за изграждане на Южния обходен колектор. Той също минава в трасето на подлеза „Модър- Царевец“.

Срокът на действие на забраната ще продължи до приключване на строителството.

Подобни статии

Top