Забраниха продажбата на 32 кг птиче месо и 3 кг колбаси в Първомай

НАП запечата 4 търговски обекта

Специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и административни нарушения при търговия, съхранение и доставки на стоки и предлагани услуги бе проведена вчера от служители на РУ – Първомай. Участие са взели и представители на ТД НАП и ОДБХ.

Акцентът е поставен върху търговски обекти в определени квартали на населените места, за които постъпва информация за нерегламентирано разпространение на стоки без български бандерол. Съвместните екипи са посетили общо 31 магазина, питейни и увеселителни заведения и центрове за услуги.

За констатирани 5 нарушения от служителите на ТД НАП са съставени 6 протокола, предприета е процедура за запечатване на 4 обекта. Възбрана на близо 32 килограма птиче месо и над 3 килограма колбаси е постановена от инспекторите от ОДБХ, които също са издали 6 констативни протокола за установени нередности.

В рамките на спецакцията полицейските служители са иззели 300 къса саморъчно свити цигари, за което е образувана предварителна проверка за престъпление по чл. 234 от НК.

Проверили са 46 лица и 8 МПС. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставили 14 акта.

В 13 случая е взето административно отношение и по общинска наредба за опазване на обществения ред.

Подобни статии

Top