Забраняват спирането и паркирането по „Железарска“, монтират бариера към „Капана“

Отменя се и Синята зона по протежение на улицата

Спирането и паркирането на автомобили по ул. „Железарска“ в квартал „Капана“ се забранява от днес. „Синя зона“ там се отменя, като още днес ще бъде постави знак В27 – „Забранени са престоят и паркирането“, съобщи директорът на ОП „Общинска охрана“ Димитър Палашев.

По думите му забраната се налага, тъй като на мястото предстои да се постави бариера, а паркираните автомобили биха попречили на монтажните дейности, а след това и за въвеждането на новия режим.

„Решението за поставянето на бариера на ул. „Железарска“ е прието от Общинския съвет още в предишния мандат. То е в съответствие с генералния план за организация на движението и плана за антитерористични мерки за контролиран достъп на пешеходните зони“, коментира заместник-кметът на Пловдив по обществен ред Йордан Ставрев.

Нека гражданите, които живеят или имат бизнес в „Капана“ да са спокойни. Подготвяме правилата, по които да предоставим чип карти за достъп на живеещите в квартала, за зареждането на магазини и заведения. Осигуряваме достъпа на куриерските фирми и комуналните предприятия. Безпрепятствено ще влизат автомобилите на полицията, противопожарната и аварийната безопасност, на „Спешна помощ“. Своевременно предстои да въведем номерата на съответните автомобили в компютърната система„, увери заместник-кметът.

По думите му след уточняването на всички детайли, свързани с новата организация, ще последва заповед на кмета Здравко Димитров с точно разписаните регламенти, за което гражданите ще бъдат своевременно информирани. Дотогава заинтересованите ще влизат в зоната по досегашния ред.

Ставрев напомни също, че в изпълнение на генералния план за организация на движението и плана за антитерористични мерки съвсем наскоро бе монтирана бариерата на ул. „Дондуков“. Очаква се идната седмица да започне събиране на заявленията за издаването на чип карти, с които да се минава оттам.

Подобни статии

Top