Забраняват спирането по ключов булевард в Пловдив, изборният ден приключи нормално

Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред през изборния ден на територията на Пловдивска област

Информацията е към 20.00 ч. Общо над 1000 служители на ОДМВР, РДПБЗН, Зоналното жандармерийско управление и Гранично полицейско управление са ангажирани да следят за нормалното протичане на изборния процес и опазването на обществения ред на територията на Пловдив и областта.

До момента няма регистрирани сериозни нарушения. След приключване на изборния ден е създадена организация за охрана на изборните материали и членовете на секционните избирателни комисии при придвижването им от изборните места до 16-та и 17-та РИК, които се помещават в Международен панаир – Пловдив.

В тази връзка, след 20.00 ч. до приключване на дейността на избирателните комисии, се забранява спиране и паркиране на МПС по бул. “България –юг”, в участъка от бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” до мост “Адата”.

Полицейски съпровод е осигурен и за превоза на машините за гласуване от СИК до транспортния логистичен център в Пловдив и от там – до склада на софийската фирма доставчик на устройствата.

В рамките на днешния ден, за времето от 8,30 часа до 19,30 часа, в звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Пловдив са приети 38 заявления за издаване на лични карти, връчени са 39 готови документи от този вид и 17 удостоверения за гласуване.

Припомняме, че сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, могат да бъдат подавани на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.

Подобни статии

Top