Зачестиха грабежите в Пловдив, пазете се!

Три грабежа са регистрирани в Пловдив през последните дни,

съобщиха от ОДМВР-Пловдив.  Полицаите от Шесто РУ в Столипиново са арестували 27-годишен грабител в квартала. В събота вечер мъжът нападнал в гръб 47-годишна жена в квартал „Столипиново“. Удряйки я с твърд предмет той повалил жертвата си на земята, отнел й 20 лева и два сребърни пръстена и избягал с колелото си.

В продължение на няколко дни криминалистите от кварталното районно го издирвали. Накрая успели да го задържат. След доклад на материалите в прокуратурата, на бандита е повдигнато обвинение за за грабеж. С прокурорско постановление мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа.

Прокурорите са оставили в ареста за три денонощия и 29-годишния нападател на 50-годишна жена и 16-годишно момче в Пловдив. При съвместни действия от служители на Второ и Трето районни управления младият мъж, който ограбил ученика на ул. „Победа“ и 50-годишна жена на бул. „България“ е бил задържан. Допълнително са събрани доказателства, че в края на ноември, на ул. „Димитър Страшимиров“ мъжът грабнал дамската чанта и на друга жена.

Подобни статии

Top