Задължително с вериги през проходите „Пампорово“, „Рожен“ и „Превала“

Ограничиха движението през няколко прохода заради снега

За няколко часа беше ограничено движението през Прохода на Републиката поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Малко след 11 часа от АПИ съобщиха, че движението за всички МПС-та е възстановено.

Поради силен снеговалеж и заради почистване временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала“ и „Рожен“, както и по републиканските пътища на територията на общините Доспат, Борино и Девин в област Смолян, напомнят от АПИ.

Въвежда се задължително движение с вериги през проходите „Рожен“, „Пампорово“ и „Превала“ поради снеговалеж с висока интензивност.

С падането на температурите привечер и през нощта валежите навсякъде ще са от сняг. Най-значителна снежна покривка ще се образува последователно в планините на Югозападна България, Предбалкана и Североизточна България. Равносметката в четвъртък вечерта – между 5 и 15 см сняг в равнините, между 20 и 30 см – в предпланинските райони и в Североизточна България и над 50 см – в планините.

Снимка I see you КАТ Пловдив

Top