Задържаха 38-годишна търговка заради разпространение на фалшиви маркови стоки - DC news

Задържаха 38-годишна търговка заради разпространение на фалшиви маркови стоки

Общо са открити и иззети около 3000 артикула, означени с лого на над 11 регистрирани търговски марки

Собственичка на търговско дружество бе задържана за незаконно разпространение на фалшиви маркови стоки. Срещу нея е образувано досъдебно производство под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив

В сряда, при спецоперация за противодействие на престъпления срещу интелектуалната собственост и данъчното законодателство, служители на пловдивския отдел „Икономическа полиция“ задържали 38-годишна жена.

Установено е, че в качеството си на едноличен собственик и управител на търговско дружество тя разпространявала фалшиви маркови дрехи, обувки и аксесоари, които предлагала чрез специално създадени страници в социалната мрежа, а поръчките на клиентите изпълнявала чрез фирма за куриерски услуги.

В хода на проверката  са претърсени адресът на жената – апартамент и прилежащо складово помещение, както и ползван куриерски офис.

Общо са открити и иззети около 3000 артикула, означени с лого на над 11 регистрирани търговски марки, обект на изключително право и  използвани без основание.

Предстои да бъдат назначени съответните експертизи за оценка на конфискуваната продукция и определяне на размера на нанесените щети за държавния бюджет.

По предварителни данни става дума за стотици хиляди левове. В рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 172б от НК процесуално-следствените действия продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top