Задържаха 55-годишен дилър с близо 80 грама кокаин в Пловдив - DC news

Задържаха 55-годишен дилър с близо 80 грама кокаин в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив го привлече като обвиняем за държане с цел разпространение на кокаин

Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем А.Х., на 55 г., за това, че на 25.03.2022 г. в гр.Пловдив без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – кокаин с нето тегло 78,99 грама на стойност 6319 лв. – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 25 март 2022 г., в гр. Пловдив, в имот в кв. „Беломорски“, за който А.Х. притежавал ключове, е било извършено претърсване и изземване. В кучешка колиба, в кухината на една от тухлите, полицейските служители открили найлонов плик с бяло прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест е реагирало на кокаин. От колибата били иззети и две електронни везни. Установено е, че наркотикът е бил държан с цел разпространение от А.Х. Везните също са били негови.

Обвиняемият А.Х. е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 29 март 2022 г. по искане на Окръжна прокуратура–Пловдив съдът е определил спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“, която може да се обжалва пред Апелативен съд–Пловдив.

Снимката е илюстративна
Top