Задържаха бащата на 2-годишно момченце, окуражавано да пие

Детенцето е заснето с бутилка бира в ръка сред тълпа възрастни, които вдигат наздравици с малчугана

Криминалисти задържаха бащата на 2-годишно дете, заснето с бутилка бира в ръка сред тълпа възрастни, които го окуражават да отпие и вдигат наздравици с малчугана.

Скандалното видео е публикувано в социалната мрежа на 4 януари, но по-късно е изтрито, пише dir.bg.

От кадрите в записа става ясно, че детето е във видимо неадекватно състояние. То се поклаща и изглежда неориентирано. Възрастните около него се забавляват. Млада жена, очевидно притеснена повече, че малкият може да настине, отколкото, че употребява алкохол, му облича якето. Мъж чуква чашата си в бутилката му. Всички се радват, когато детето отпива. Момченцето се казва Кевин, се разбира още от клипа. На края на видеото неизвестна жена констатира: „Бебето се напи“!

В понеделник служители на отдел „Криминална полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ са инициирали незабавни оперативно- издирвателни действия за изясняване на фактите и обстоятелствата по случая. В хода са установили, че видеото е заснето в правешкото село Джурово.  Установена е самоличността на 2-годишното момченце и неговите родители.

По случая в РПУ- Правец е образувано досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани в отдел „Закрила на детето“ за предприемане на действия по компетентност. За срок до 24 часа е задържан бащата на детето, който е на 24 години и е криминално проявен.

Подобни статии

Top