Задържаха четирима лекари по случаите с фалшивите сертификати в МБАЛ – Асеновград и Раковски

Откриха 250 фалшифи сертификати при проверките в МБАЛ Асеновград и частен медицински център в Раковски

От прокуратурата уточниха, че за момента няма данни шефа на болницата в Асеновград д-р Иван Червенков да е замесен със случая.

250 фалшиви зелени сертификати  са били открити при проверка на Икономическа полиция в болницата в Асеновград и частен медицински център в Раковски.За Асеновград броят на установените фалшиви сертификати е 50.

Те са били издадени на хора, които по това време не са пребивавали на територията на страната, разказа районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. Днес прокуратурата дада извънреден брифинг по случая. Грошев уточни, че един сертификат се е търгувал на цена от 200 до 400 лева. Сертификатите са били издавани във временните пунктове за ваксинация, които работят на територията на МБАЛ – Асеновград и частния медицински център в Раковски и са създадени със заповед на здравното министерство. Проверката е продължила в рамките на два месеца.

По случая са задържани 4-ма души- трима лекари и един зъболекар. Единият лекар е от болницата в Асеновград, останалите са от частния център в Раковски.

От прокуратурата уточниха, че за момента няма данни шефът на болницата в Асеновград д-р Иван Червенков да е замесен със случая. Червенков беше избран за депутат в 47-мото Народно събрание от ПП ГЕРБ.

Проверките продължават, очаквайте подробности!

Подобни статии

Top