Задържаха млад мъж, превозвал нелегално мигранти от Афганистан - DC news

Задържаха млад мъж, превозвал нелегално мигранти от Афганистан

прокуратура

Превозното средство било собственост на обвиняемия.

Районна прокуратура – Пловдив извършва разследване по досъдебно производство спрямо 23-годишен мъж, задържан от служители на ОД на МВР – Пловдив, за подпомагане на граждани на Афганистан незаконно да преминават през страната.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Д.И., на 23 г.,  за това, че с цел набавяне на имотна облага противозаконно е подпомогнал чужденци да преминават през страната  в нарушение на закон, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и спрямо повече от едно лице – престъпление по чл. 281 ал. 2 т. 1 и т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

При разкриване на престъплението съдействие са оказали и служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – гр. Смолян.

На 21 септември 2020 г, вечерта, край гр. Пловдив, в близост до пътен възел Трилистник – Стряма, на 137 км на автомагистрала „Тракия“, служители на „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, спрели за проверка лек автомобил, марка  БМВ, управляван от 23-годишния Д.И.  Превозното средство било собственост на обвиняемия.

При извършената проверка се установило, че в автомобила, който се движел в посока към гр. София, пътували 10 граждани на Афганистан, мъже. Те не притежавали документи за самоличност.   Чужденците, които са на възраст между 18 г. и 20 г., са били настанени в Миграционен център.  Според първоначалните данни мигрантите са влезли в страната от Република Турция през „зелена“ граница.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Д.И. е задържан за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава.

 

Подобни статии

Top