Задържаха Сергей Димитров - Харварда, открили у него фалшива депутатска карта - DC news

Задържаха Сергей Димитров – Харварда, открили у него фалшива депутатска карта

Димитров измамил четирима души в Пловдив и Асеновград, че може да им върне имотите, взети от ЧСИ

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа за измами 33-годишен мъж, представял се за депутат, адвокат, съдия и посредник на партия

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение за измама на 33-годишния Сергей Димитров, известен с прякора Харварда за измами, съобщиха от прокуратурата. На неустановени дати през 2021 г. и 2022 г. в  Пловдив и Асеновград, при условията на продължавано престъпление и с цел да набави за себе си имотна облага, той  е възбудил и поддържал заблуждение у трима мъже и една жена, като им е причинил имуществени вреди в размер на общо 12 950 лева.

До момента е установено, че Димитров е извършвал измамите като се е представял за депутат, адвокат, съдия, представител на религиозна организация и посредник на политическа партия. Той използвал няколко схеми. Според едната обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което обаче не се е случило.  Твърдял пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. За целта Харварда получавал заплащане, но не извършвал услугите.

На 12 юли 2022 г. след подаден сигнал и извършени оперативни мероприятия от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, Димитров е бил задържан в Пловдив. При личен обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис „народен председател“.

Сергей димитров имал офис за консултации в центъра на Пловдив. Там приемал хора като се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и други дейности.

И в момента по делото се извършват активни действия по разследването.  Димитров е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. В този срок предстои да се прецени дали да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top