Задържаха шестима в акция срещу битовата престъпност на територията на Стамболийски (СНИМКИ)

Операцията се води под надзора на прокуратурата

Органите на реда провеждат акция срещу битовата престъпност на територията на Стамболийски. Операцията в град Перущица и селата Златитрап и Оризари се извършва от служители на РУ Стамболийски, специализирани полицейски сили и пътна полиция. До момента са задържани 6 лица. Други 23-ма от криминалния контингент са доведени, за да бъдат профилактирани и дактилоскопирани, съобщиха от ОДМВР – Пловдив.

30-годишен мъж е установен и задържан с три престъпления по Закона за движение по пътищата, а именно – управление на МПС с чужди регистрационни табели, неправоспособен водач и всичко това в срок на лишаване на управление на превозно средство.

При проверка на друг лек автомобил са установени трима мъже, които пренасяли в багажника на превозното средство технически инструменти от различни марки с цел продажба. Произходът на откритите инструменти ще бъде изяснен в хода на започналата проверка.

50-годишна жителка на Стамболийски е задържана за унищожаване на имущество. Срещу жената, която е увредила стъклата на хранителен магазин, е започнато бързо производство. В дома на 70-годишна жена от Перущица пък униформените са открили над 4,5 куб. метра незаконно притежавана дървесина. От жилищата на мъж в село Оризаре и на жена от Перущица е иззет тютюн. По случаите са започнати две проверки за притежание на акцизни стоки без бандерол.

Снимките са предоставени от ОДМВР – Пловдив

Top