Задържаха шофьора на буса с 41 мигранти за 72 часа

Сред мигрантите имало и две деца – на 14 и 15 години

Повдигнаха обвинение на шофьора, превозвал 41 мигранти от свиленградско село към София, съобщиха от Районна прокуратура – Пловдив.

Срещу 39-годишния С.К. е повдигнато обвинение за  това, че на 30 март 2021 г., на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Шишманци, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомагал да пребивават и преминават в страната, чрез извършване на превоз, на 41 чужденци – граждани на Афганистан и Йордания, като деянието е извършено по отношение на две деца, ненавършили 16-годишна възраст – момчета на 14 и 15 г., и на повече от едно лице.

Спипаха 41 мигранти от Афганистан и Йордания на АМ „Тракия“ (СНИМКИ)

По делото се извършват действия по разследването под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

Припомняме, че чужденците са пътували в микробус „Пежо Партнер“, управляван от С.К., който е бил установен от служители на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив. Те са настанени в Миграционен център.

С.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подобни статии

Top