Задържаха трима бракониери край Драгойново

Полицаите иззели оръжие и боеприпаси

Трима бракониери задържаха служители на РУ-Първомай в землището на село Драгойново, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Първоначално полицията спипала двама бракониери. При проверка на „Лада Нива“ в близост до „Каптажа“ униформените установили, че в колата пътуват 74-годишен шофьор от Драгойново и 69-годишен мъж от Първомай. В купето на ладата са открити ловни раници, пушки,  боеприпаси и приспособления за лов. При последващ оглед са намерени и иззети още два броя дългоцевно огнестрелно оръжие и боеприпаси за него. Под надзора на Районна прокуратура Пловдив е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 338, ал. 1от НК.

В землището на село Драгойново, екип на РУ-Първомай е установил и задържал още един бракониер. Вчера сутринта униформените спрели мъж, придвижващ се с лек автомобил „Нисан Терано“. Справка за лицето показала, че водач на превозното средство е 46-годишен жител на Първомай, а в купето на автомобила мъжът държал оръжие, боеприпаси и ловни принадлежности, без изискуемите по закон документи.

В близост до мястото на проверката се намирала къща, която мъжът използвал като вила. Имотът бил обитаван от 31-годишна жена, която живеела на семейни начала с мъжа. В хода на последвало претърсване е проверен и паркиран лек автомобил «Мерцедес», собственост на жената, в багажника на който също е съхранявано незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси.

По случая е започнато досъдебно производство с оглед извършване на престъпление по чл. 338,ал. 1от НК.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top