Задържаха трима, демонстративно се бутали в хора на опашка

Случаят е от Пазарджик

Три лица от пазарджишкия квартал „Изток“ са задържани от полицейски служители заради неизпълнение на техни разпореждания, съобщиха от Областното управление в Пазарджик.

Случката се е разиграла на централния булевард в областния град пред банков клон. Автопатрул от групата за опазване на обществения ред при районното управление в Пазарджик, изпълнявайки активен контрол за спазване на меките за ограничаване на епидемията от коронавирус забелязал струпването на много хора пред сградата на банковата институция. По високоговорителя на служебния си автомобил униформените започнали да разпореждат на гражданите да се разредят на безопасно разстояние. Въпреки това няколко от чакащите демонстративно неглижирали опитите на полицаите да въведат ред и продължили да се скупчват към останалите.

Полицаите реагирали незабавно, извършили проверка на три от лицата, които се оказали братята Е.Р.-27г. и В.Р.-32г., както и 29-годишната О.К., всичките от Пазарджик. Установено е , че единият от мъжете и жената са били до скоро под карантина, но тя е изтекла преди 3 дни. На тримата са съставени актове за неизпълнение на полицейските разпореждания. Те са задържани в ареста на Районното управление в Пазарджик.

Дейностите по контрол над пребиваването на граждани на обществени места е надопускане струпването на много хора продължават на територията на цялата област.

Подобни статии

Top