Задържаха украинец-каналджия с 14 сирийци на магистрала "Тракия" край Белозем - DC news

Задържаха украинец-каналджия с 14 сирийци на магистрала „Тракия“ край Белозем

23-годишният украинец превозвал незаконните мигранти към Сърбия

Арестуваха украинец-каналджия на магистрала „Тракия“ край Белозем, заедно с 14 незаконни мигранти от Сирия, съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив. Прокуратурата наблюдава бързо производство за това, че  днес – 15.03.2023 г., на автомагистрала „Тракия“, посока към гр. София, на км 151, в землището  на с. Белозем, обл. Пловдив, са подпомогнати 14 чужденци – граждани на Сирия, противозаконно да преминават през страната, чрез използване на лек автомобил, марка „Мерцедес“,  управляван от 23-годишния украинец с инициали А.Т.

На 15 март 2023 г., около 10 ч,, на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Белозем, обл. Пловдив, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил (микробус ), марка „Мерцедес Вито“, управляван от украинския гражданин. Установено е, че в колата пътували 14 чужденци – граждани на Сирия, всичките мъже. В момента се изяснява дали сред тях има непълнолетни.

Мигрантите са качени в автомобила от района на община Чирпан. Те са пътували за гр. София с цел да преминат в Сърбия.

Украинецът е влязъл в България в началото на месец март 2023 г. Автомобилът, който е управлявал е с българска регистрация, но е бил собственост на пребиваващ у нас иракски гражданин с хуманитарен статут. Сирийците са пътували в купето, което е било със свалени седалки. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

По делото са извършени действия по разследването – оглед на местопроизшествие, с който е иззет лекия автомобил и разпити на свидетели. 23-годишният украинец е задържан за 24 часа по Закона за МВР, като предстои да му бъде повдигнато обвинение за незаконно подпомагане на чужди граждани да преминават през страната. Извършват се активни действия по разследването.

Снимката е илюстративна: Фейсбук

Подобни статии

Top