Задържаха за 72 часа мъж за убийството на двама души при масовия бой в Нова Загора - DC news

Задържаха за 72 часа мъж за убийството на двама души при масовия бой в Нова Загора

Мъжът е стрелял с пистолет и ловна пушка

Окръжна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа мъж с инициали Р.Р. от Нова Загора. Той е обвинен  за това, че умишлено е умъртвил повече от едно лице – двама мъже на възраст 65 г. и 31 г. в кв. Шести в града. Престъплението е осъществено на 26.08.2022 г. в гр. Нова Загора.

Убийствата са извършени по начин и със средства, опасни за живота на мнозина. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 116, ал.1, т.4, предл. 3, т. 6, предл.1, вр. чл.115 от НК.

По време на разследването е установено, че  убийствата са извършени, посредством множество изстрели, произведени с пистолет и ловна пушка.

Припомняме, че двама души загинаха при масов бой между две ромски фамилии в квартал „Шести“ в Нова Загора вчера. Други 7 пък бяха ранени. Благодарение на намесата на полицията е била избегната ескалацията на конфликта и по-сериозни последствия.

Трима мъже бяха задържани, след като са се барикадирали в къща. Четирима души бяха приети в областната болница в Сливен, като двама от тях в по-тежко състояние и кръвозагуба. Жена на около 30 години загуби ръката си, която е била ампутирана. Сред пострадалите е и 16-годишно момче, ранено в бедрото.

Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за определяне мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Полиция и жандармерия участваха в потушаване на напрежението. И днес ромският квартал в Нова Загора остана под полицейска блокада.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top