Задържаха за 72 часа убиеца от Сопот - DC news

Задържаха за 72 часа убиеца от Сопот

46-годишният Николай Т. уби на стадиона в градчето 58-годишната Марияна, с която живеел на семейни начала

58-годишната Марияна К. е жената, която бе открита мъртва на стадиона в Сопот вчера. Убиецът е Николай Д., с когото тя е живеела на семейни начала. Двамата са били алкохолици.

Днес  Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Николай за това, че на 07.08.2022 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил Марияна.

По делото е установено, че Николай и Марияна имали близки отношения и живеели на семейни начала в  подбалканския град. Вечерта на 6 август 2022 г. (събота) двамата отишли на гости на приятел на Николай Т. Там употребили алкохол и между тях възникнал скандал.  В ранните часове на 7 август, към 2 часа, тръгнали да се прибират към дома си, като по пътя продължили да се карат. В района на стадиона в  Сопот Николай нанесъл множество удари на жената в областта на главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно състояние. Мъжът я изоставил и се прибрал в жилището си. Същия ден, към 7,10 часа, един от охранителите на стадиона я открил и подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи установили, че жената е починала.

Убийство и в Сопот, жертвата е 58-годишна жена

По делото са извършени множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, приобщаване на веществени доказателства, назначаване на експертизи и др. Разследването е в активна фаза.

Николай Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, в рамките на които ще бъде преценено внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подобни статии

Top