Задава се дългият уикенд на Пловдив! Музеи, галерии, кафета, ресторанти са на линия

Третото издание на „Уикенд в Пловдив“ ще се проведе на 19, 20 и 21 юни

Идве време за третото издание на „Уикенд в Пловдив“. Традиционно събитието се провежда през месец март, но заради извънредната обстановка и мерките, предприети за предотвратяване на разпространението на COVID-19, то бе отложено за 19, 20 и 21 юни.

Всички културни обекти, музеи и галерии вече очакват своите гости. И понеже повечето от тях са разположени на територията на Стария град, разходката по тесните, калдъръмени улички ще заредят посетителите с романтиката на възрожденските къщи, криещи редица малко познати – дори и за пловдивчани, факти.

Тук може да научите какво е „алафранга“ и „химала“, както и да видите запазена автентична баня от 19 век. Сгушена покрай дувара на Хисар капия в Стария град, се намира Улицата на занаятите. Там са разположени цветните занаятчийски ателиета, в които ще можете да участвате в различни творчески работилници и демонстрации, разказват организаторите от Съвета по туризъм – Пловдив и Община Пловдив.

Пловдивчани и гостите на града ще могат да посетят и базар „Капана“, както и три представления на театър „ХЕНД“.

Има и специално предложение от Асоциацията на екскурзоводите в България – туристическа обиколка, включваща централна градска част, творческия квартал „Капана“ и Стария град. Гидовете ще дадат възможност за индивидуално планиране на маршрута, съобразен с желанието и времето на всяка група туристи, както и с включените в „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ обекти. Разходката може да продължи до 3 часа, а екскурзоводската беседа за цялата група е с атрактивно намаление от 40%.

Подобни статии

Top